180 новаци прекрачиха прага на реновирания ФТТ-Ямбол при ТУСЗ

Днес тържествено отбелязваме откриването на учебната година

180 новаци прекрачиха прага на реновирания ФТТ-Ямбол при ТУСЗ | StandartNews.com

С националния химн и водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреподобие Архиерейски наместник Архимандрит Димитрий започна тържественото откриване на новата академична 2020/2021-ва година във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет.

Официални гости на празника на изцяло реновирания технически факултет бяха ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков, заместник-ректорите доц. Нели Грозева и доц. Генчо Вълчев, областният управител на обл. Ямбол Димитър Иванов, Валентин Ревански – кметът на общ. Ямбол, председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков, представители на бизнеса и бивши възпитаници на учебното заведение.

Ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков поздрави 180-те първокурсници с избора им да продължат образованието си във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол: „Скъпи първокурсници, приветствам Ви с добре дошли и Ви поздравявам, че сте избрали Тракийския университет и Факултет „Техника и технологии“. Уверявам Ви, че не сте сбъркали, защото познавам колектива на факултета и знам, че той е от изключителни професионалисти и набира все по-висока скорост и върви нагоре. Тук се подготвят инженерни кадри, които се реализират много добре в практиката, затова говорят и цифрите, а именно 100 процента е изпълнена държавната поръчка на факултета. Гордейте, че сте студенти на Тракийския университет, а след като се реализирате, Вие ще бъдете нашата гордост. Ще имате възможност да се обучавате в една чудесна сграда, изцяло реновирана и модерна, в която да се чувствате комфортно. Присъствието на местната и държавна власт днес тук, показва много ясно подкрепата към Факултет „Техника и технологии“. Желая Ви да сте здрави и дръзновени!“

Доц. Ваня Стойкова – декан на Факултет „Техника и технологии“ припомни дългогодишните препятствия, през които са преминали, за да обновят и отремонтират сградата на учебното заведение, благодари на всички, участвали в проекта за реновация и приветства присъстващите: „Днес тържествено отбелязваме откриването на учебната година и приключването на проекта, финансиран от Националния доверителен екофонд за подобряване на образователната инфраструктура на факултета, чрез пакет от енергоспестяващи мерки. Нашите студенти ще влязат в една обновена сграда, за което благодарим на ректора доц. Ярков за съдействието и помощта.

Благодарни сме на ректорското ръководство и на местната власт за разкриване във Факултет „Техника и технологии“ на ново професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“ и на нова специалност „Компютърни системи и комуникации“. Знаем колко са важни за дигиталната икономика добре подготвени специалисти в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички професионални направления, по които обучаваме инженерни кадри са приоритетни за нашата страна.

Скъпи студенти, ние сме тук, за да Ви подадем ръка и заедно да извървим нелекия път на знанието. Желаем Ви здрава и спорна академична година!“

Кметът на общ. Ямбол Валентин Ревански също отправи поздрав към бъдещите инженери на факултета: „Скъпи първокурсници, искам да Ви благодаря, че избрахте да учите тук, в Ямбол, във Факултет „Техника и технологии“ и се надявам, че освен знания, ще получите много умения, които ще бъдат необходими във Вашата бъдеща реализация. Ще се радваме да останете да живеете в Ямбол и да се реализирате тук. Уважаеми преподаватели, обръщам се с цялото си уважение и респект към Вашата професия и към Вашето благородно призвание да обучавате тези млади хора. Младите хора са бъдещето на нашата държава и нашия град и затова Ви благодаря за всички усилия, които полагате, за да ги образовате, защото няма по-голямо богатство на една нация от нейната образованост. Успешна академична година“

Председателят на Студентски съвет на факултета Надежда Колева връчи символичния ключ на знанието на първокурсничката от специалност „Автотранспортна и земеделска техника“ Габриела Великова, а ректорът доц. Добри Ярков връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал.

Тържествената церемония приключи със студентския химн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай