Вторник,

180 новаци прекрачиха прага на реновирания ФТТ-Ямбол при ТУСЗ

От: Рачо Рачев -
212
180 новаци прекрачиха прага на реновирания ФТТ-Ямбол при ТУСЗ
A
A
A

С националния химн и водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Негово Високопреподобие Архиерейски наместник Архимандрит Димитрий започна тържественото откриване на новата академична 2020/2021-ва година във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет.

Официални гости на празника на изцяло реновирания технически факултет бяха ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков, заместник-ректорите доц. Нели Грозева и доц. Генчо Вълчев, областният управител на обл. Ямбол Димитър Иванов, Валентин Ревански – кметът на общ. Ямбол, председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков, представители на бизнеса и бивши възпитаници на учебното заведение.

Ректорът на Тракийски университет доц. Добри Ярков поздрави 180-те първокурсници с избора им да продължат образованието си във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол: „Скъпи първокурсници, приветствам Ви с добре дошли и Ви поздравявам, че сте избрали Тракийския университет и Факултет „Техника и технологии“. Уверявам Ви, че не сте сбъркали, защото познавам колектива на факултета и знам, че той е от изключителни професионалисти и набира все по-висока скорост и върви нагоре. Тук се подготвят инженерни кадри, които се реализират много добре в практиката, затова говорят и цифрите, а именно 100 процента е изпълнена държавната поръчка на факултета. Гордейте, че сте студенти на Тракийския университет, а след като се реализирате, Вие ще бъдете нашата гордост. Ще имате възможност да се обучавате в една чудесна сграда, изцяло реновирана и модерна, в която да се чувствате комфортно. Присъствието на местната и държавна власт днес тук, показва много ясно подкрепата към Факултет „Техника и технологии“. Желая Ви да сте здрави и дръзновени!“

Доц. Ваня Стойкова – декан на Факултет „Техника и технологии“ припомни дългогодишните препятствия, през които са преминали, за да обновят и отремонтират сградата на учебното заведение, благодари на всички, участвали в проекта за реновация и приветства присъстващите: „Днес тържествено отбелязваме откриването на учебната година и приключването на проекта, финансиран от Националния доверителен екофонд за подобряване на образователната инфраструктура на факултета, чрез пакет от енергоспестяващи мерки. Нашите студенти ще влязат в една обновена сграда, за което благодарим на ректора доц. Ярков за съдействието и помощта.

Благодарни сме на ректорското ръководство и на местната власт за разкриване във Факултет „Техника и технологии“ на ново професионално направление „Комуникационна и компютърна техника“ и на нова специалност „Компютърни системи и комуникации“. Знаем колко са важни за дигиталната икономика добре подготвени специалисти в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички професионални направления, по които обучаваме инженерни кадри са приоритетни за нашата страна.

Скъпи студенти, ние сме тук, за да Ви подадем ръка и заедно да извървим нелекия път на знанието. Желаем Ви здрава и спорна академична година!“

Кметът на общ. Ямбол Валентин Ревански също отправи поздрав към бъдещите инженери на факултета: „Скъпи първокурсници, искам да Ви благодаря, че избрахте да учите тук, в Ямбол, във Факултет „Техника и технологии“ и се надявам, че освен знания, ще получите много умения, които ще бъдат необходими във Вашата бъдеща реализация. Ще се радваме да останете да живеете в Ямбол и да се реализирате тук. Уважаеми преподаватели, обръщам се с цялото си уважение и респект към Вашата професия и към Вашето благородно призвание да обучавате тези млади хора. Младите хора са бъдещето на нашата държава и нашия град и затова Ви благодаря за всички усилия, които полагате, за да ги образовате, защото няма по-голямо богатство на една нация от нейната образованост. Успешна академична година“

Председателят на Студентски съвет на факултета Надежда Колева връчи символичния ключ на знанието на първокурсничката от специалност „Автотранспортна и земеделска техника“ Габриела Великова, а ректорът доц. Добри Ярков връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал.

Тържествената церемония приключи със студентския химн.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички