Жена возела нападателя на курсантите (ОБНОВЕНА)

Притискала колата на младежите в мантинелата

Жена возела нападателя на курсантите (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Жена е карала опела, в който се е возел нападателят над петима курсанти от Националния военен университет. За инцидента, станал към 19 снощи, съобщи тази сутрин пресцентърът на Министерство на отбраната. Курсантите били нападнати, докато пътували Ауди 80 от Сливен към с. Гурково.

Грубо нарушение на обществения ред с изключителна дързост, което изразява явно неуважение към обществото, гласи определението на прокуратурата за нападението.

В официалното съобщение от Апелативната прокуратура в Пловдив се посочва, че до инцидента се е стигнало след среща на пътя на военните – петима младежи на 19-20 г. с „Ауди”, и „Опел Корса”, управляван от 33-годишна жена. Именно там като пътник се возел нападателят.

„При движението си водачите на автомобилите са предприели няколко маневри – изпреварвания”, пишат от прокуратурата. Според бащата на един от курсантите, другата кола е притискала тяхната към мантинелата.

Опелът в крайна сметка препречил пътя на аудито и от него излязъл 32-годишният Йордан Пенев. С брадва той нанесъл няколко удара по предното стъкло и капака на автомобила на курсантите. След това избягал с другата кола.
Младежите достигнали до най-близката бензиностанция и повикали полиция, която задържала шофьорката на опела и агресивния пътник. Започнато е бързо производство за хулигантство.
Тази сутрин МО съобщи, че Йордан Пенев, от ромски произход, има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които и кражби с взлом, хулигански прояви, нанасяне на средна телесна повреда, възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди.

Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения. Лежал е и в затвора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай