Заподозрян за убийство обвинен в незаконна стрелба

Заподозрян за убийство обвинен в незаконна стрелба | StandartNews.com

Заподозреният за убийството на родителите си пловдивски полицай Венцислав Караджов се сдоби с обвинение. Само че не за убийство, а за незаконна стрелба в Родопите. Мъжът, който се съдел и карал с убитите Цветан и Божура за имот, и вчера остана в ареста. По време на разпит 15-годишният му син по детски си признал, че баща му го учил да стреля, когато ходели на вилата им в Дедево. По тази причина той беше задържан за 24 часа в сряда вечерта.

Днес прокуратурата повдигна обвинение на Караджов по чл. 338 , ал. 2 от Наказателния кодекс - че е предоставил огнестрелно оръжие на лице под 18-годишна възраст, заяви за "Стандарт" адвокатката му Зоя Тошкова. Задържан е с прокурорско постановление за 72 часа. За престъплението, по което е повдигнато обвинението на Караджов, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

По непотвърдена информация в медиите по ръцете на полицая са открити барутни частици, но той отрича да е стрелял.

Балистичната експертиза пък сочела, че Божурка и Цветан не са убити с нито един от трите пистолета, законно притежание на 45-годишния им син. При задържането на Караджов са иззети три негови пистолета, служебни и лични, в присъствието на адвоката му.

От Окръжна прокуратура засега не дават информация по случая, като се позовават на законовото ограничение заради течащото разследване. Затова не са оповестени резултатите от аутопсията.

Според запознати разследващите са иззели записите от всички видеокамери в района на убийството. Караджов има желязно алиби. В събота е бил на поход с колеги, а в понеделник и вторник е бил на работа и в командировка в Карлово. Според запознати в неделя, когато е бил извършен двойният разстрел на Цветан и Божурка Караджови, полицаят бил със съпругата си до Брацигово, за да си налеят минерална вода. Жена му заявила при разпитите, че по пътя за Брацигово спрели да заредят на бензиностанция. Видеозаписите от камерите там потвърдили, че автомобилът е зареждал.

Караджов бе задържан за 24 часа във вторник, веднага след като бяха намерени телата на родителите му. Открива ги съседката Ани, която идва да си купи яйца, тъй като Караджови отглеждат кокошки. Отношенията на Венцислав и родителите му били обтегнати заради имотен съдебен спор, който е загубил. Двете страни са подавали жалби една срещу друга в полицията. Цветан и Божурка Караджови се оплакали от сина си, че се заканва да ги убие. По случая е било образувано досъдебно производство, което е прекратено преди 2 г.

Полицаят пък завел дело срещу родителите си за домашен тормоз и го спечелил. Дори си извадил ограничителна заповед срещу тях да не го доближават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай