Задъжаха 26 хил. "маркови" стоки

Те са установени при проверка на Митнически пункт Капитан Андреево

Задъжаха 26 хил. "маркови" стоки | StandartNews.com

ФОТО - Агенция "Митници"

Задържаха 26 556 текстилни изделия, парфюми, обувки и аксесоари на Митнически пункт Капитан Андреево. При извършени митнически проверки, служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Териториална дирекция Южна морска се усъмнили, че стоките са с нарушени права върху интелектуалната собственост.

При един от случаите, стоката е превозвана с товарен автомобил с чужда регистрация, който пътува от Турция за Румъния. Камионът влиза в страната от Турция на 24.07.2020 г. и е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 6190 шапки, 3357 мъжки и дамски блузи, 2659 спортни комплекта, 1946 мъжко и дамско бельо, 2394 панталона, всички с логото 30 световноизвестни марки, сред които ADIDAS, PUMA, NIKE, CALVIN KLEIN, ARMANI, LOUIS VUITTON, MOSCHINO, VERSACE, BALENCIAGA. Открити са още 1655 туники, по-голяма част от които носещи изображение на анимационни герои на DISNEY.

При други осем случая, на 27 и 28 юли, при проверки, както на камиони, така и на леки коли и автобуси са открити 7601 текстилни изделия - рокли, панталони, блузи, 165 парфюма, 217 чифта спортни обувки и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай