Задържаха организирана престъпна група в Козлодуй

Задържаха организирана престъпна група в Козлодуй | StandartNews.com

Козлодуй. Организирана престъпна група, действала на територията на Северозападна България от години, е била задържана в Козлодуй. Това е станало след проведена спецоперация под ръководството на Специализираната прокуратура,  провела се на 11 август, съобщава МВР.

В хода на разследването криминалистите са установили лидера на групата – А.П. /35г./, който е известен с прякора Главестия. Криминално проявеният е познат на полицията със закани за убийство, серия от изнудвания и рекети.

Главестия действал заедно с още няколко проявени лица, занимавал се със незаконна лихварска дейност и прилагал насилие и други видове натиск, ако не получи дължимите му суми.

При проведените оперативни действия са установени и членовете на групата: А.А. /35г./, Ц.Ц./37г./- Квиц, И.Н./27г./ с прякор Зъбчо, В.П. /50г./ - Лунгара, М.И. /38г./- Бижуто, Б.К. /60г./-Биаби и 30-годишната Н.М. Оказва се, че всичките са криминално проявени.

Групата на Главестия разполагала с незакононо автоматично оръжие и е съпричастна към извършването на поръчкови убийства на територията на страната, става ясно от официалното съобщение на МВР.

В хода на разследването са извършени няколко претърсвания на адреси в Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Гложене и с. Галиче. Оттам са иизети различни видове документи, записни заповеди, договори, чужди дебитни и лични карти, свидетелства за правоуправление на МПС, мобилни телефони и СИМ карти. Сред веществените доказателства има и черни маски, пушка помпа, друго оръжие и боеприпаси за него, голямо количество златни накити с неустановен произход, бухалки, белезници, крупни парични суми и др.

След 24-часовия полицейски арест, на лидера и членовете на групата са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 от НК. На останалите прокуратурата е наложила мярка за задържане до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай