Задържаха 30 души за посегателства по плажовете

Задържаха 30 души за посегателства по плажовете  | StandartNews.com

Бургас. Близо 30 души са задържани за грабежи и посегателства над вещи на летуващи в хода на двудневна полицейска операция, съобщи МВР-Бургас.

Акцията се е извършила от ОДМВР – Бургас, РУП– Несебър и бургаската жандармерия в Слънчев бряг и близките курорти.

Сред задържаните са шестима извършители на грабежи. Те действали по няколко схеми: издърпвали дамски чанти от туристки в неосветени места в Слънчев бряг; изтегляли златните синджири от почиващи, които преминават през отдалечени дюни или алеи или грабвали мобилните телефони на летовниците, докато говорят по тях.

За хулигански прояви са задържани петима мъже, както и един чужденец, злоупотребил с алкохол.

Неутрализирана е и група от няколко криминално проявени жители на Ямбол. Те се придвижвали с джип, в който са открити устройства за заглушаване на сигнално-охранителна техника. Работата по детайлното установяване на престъпната им дейност продължава.

При проверката в увеселителните заведения и дискотеките в Слънчев бряг е открито 17-годишно момиче от Димитровград без придружител, осигурена й е полицейска закрила и предстои на родителите й да бъде съставен акт за неупражнен родителски контрол. Съставени са и четири предупредителни полицейски акта на собственици на заведения, сред които и на управителя на дискотеката, допуснала на територията си непълнолетни след 22 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай