Влезе в сила присъдата на Елена Поптодорова

Елена Поптодорова беше задържана на летище "Фредерик Шопен" на 27 февруари 2017 г. при завръщането си във Варшава три дни, след като е установено, че е откраднала скъп крем от безмитния магазин на летището...

Влезе в сила присъдата на Елена Поптодорова | StandartNews.com

Действаща е вече присъдата на бившата посланичка на България в САЩ Елена Поптодорова. Тя беше обвинена в кражбата на крем от магазин на летището във Варшава. Присъдата е влязла в сила вчера, в сряда, уточнява в. "Монитор", като цитира съдебния репортер от TVN Warszawa Пьотр Махайски.

Това се случи, след като Окръжният съд във Варшава отхвърли протеста на прокуратурата и остави в сила наказанието, постановено от първоинстанционния съд през октомври м. г. - условно прекратяване на производството с едногодишен изпитателен срок - опция, предвидена от полския НК.

Елена Поптодорова беше задържана на летище "Фредерик Шопен" на 27 февруари 2017 г. при завръщането си във Варшава три дни, след като е установено, че е откраднала скъп крем от безмитния магазин на летището.

От материалите, събрани от Районната прокуратура на Варшава-Охота става ясно, че кражбата е извършена на 24 февруари. Всички действия на Елена Поптодорова и движението ѝ са проследени с камерите за наблюдение.

Българката пожелала споразумение с прокуратурата, но в момента, в който трябваше съдът да го одобри, защитата и представи отказ от споразумение и настоя делото да се гледа по същество.

"Това е класически случай, който отговаря на изискванията за условно прекратяване, коментира мотивите за потвърждаване на първоинстанционната присъда съдия Данута Грунвалд. Като смекчаващо обстоятелство беше приет фактът, че "лицето на 60 и няколко години е живяло до този момент безупречно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай