Венецуела опитала да пере пари през България

Депутатът от венецуелския парламент Карлос Папарони твърди, че Националната петролна компания се е опитала да изнесе държавни средства в България...

Венецуела опитала да пере пари през България | StandartNews.com

Депутатът от венецуелския парламент Карлос Папарони твърди, че Националната петролна компания се е опитала да изнесе държавни средства в България.

"Петролеос де Венесуела“ иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България!", написа депутатът в Туитър, уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

Петролната компания на Венецуела е поискала от клиентите на своите съвместни предприятия да депозират приходите от продажби във сметка, открита неотдавна в руската "Газпромбанк", съобщава Ройтерс.

Решението на “Петролеос де Венесуела“ беше взето след като Съединените щати наложиха тежки финансови санкции на 28 януари. Те имат за цел да попречат на венецуелския президент Николас Мадуро да получи достъп до приходите от търговията с петрол.

Същевременно парламентарният председател Хуан Гуайдо, който се самообяви за президент на Венецуела, обеща да намери начин блокираната на границата с Колумбия хуманитарна помощ да стигне до страната, съобщава АФП.

Гуайдо, който е признат за временен президент от САЩ и повечето страни от Европейския съюз, призова доброволци да помогнат за раздаването на помощта чрез центрове извън границите на страната.

Правителството на Николас Мадуро смята помощта за "Троянски кон" и предтекст за военна интервенция в страната.

#DENUNCIA Usurpadores en PDVSA quieren usar una casa de bolsa en Bulgaria para seguir saqueando el dinero de vzla, piden a los deudores les manden dinero por ests vía para ellos poder sacarlo en efectivo Ya nos comunicamos con Bulgaria! No se robarán ni un dólar más (1/2) pic.twitter.com/3pKxTRvCCb

— Carlos Paparoni (@CarlosPaparoni) 9 февруари 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай