Въоръжени с маски ограбиха бус на РПК

Въоръжени с маски ограбиха бус на РПК | StandartNews.com

Хасково. Маскирани и въоръжени нападнаха служебния бус на хасковското АД „Тракия-КООП" в понеделник вечер и задигнаха дневния оборот от магазините на РПК -ЮГ.

Микробусът Форд Ескорт, в който пътували двамата служители на КООП-а и РПК-то е причакан на пътя край хасковското село Елена.

Нападателите, които били с качулки на главата, изскочили от скрит път в горичка край селото и насочили дулата на пистолетите си срещу буса. После обирджиите издърпали чантичката с парите от ръцете на служителя на РПК-то и стреляли, за да предупредят шофьора на возилото да не мърда. Нападателите накарали жертвите си в да влязат в товарния отсек на микробуса. Откарали  го край близкото село Момино, което се намира на 2-3 км от местопрестъплението. Зарязали буса с пленниците край гробищата.

По неофициална информация задигнатите пари са около 5000-6000 лв. Сигналът за грабежа е подаден около 18 ч., а работата по случая продължава, уточниха от полицията.

По неофициална информация на земята около зарязания автобус били разпилени десетки фактури за хранителни стоки. Все още се изчислява и липсващата сума.

Микробусът с двамата служители обикаля местните села, за да разнася хранителни стоки от складовете на „Тракия -КООП" за селските магазини на РПК-ЮГ. РПК-то плаща стоките на КООП-а, а в последствие магазинерите се издължават към районната потребителска кооперация на вноски, обясни продавачката в единия от двата магазина в с. Елена.

Инкасото минало последно през нейния магазин около 17.30 ч., като тя дала 600 лв. вноска, а колежката й от другия - 8000 лв.

Хората от околните села се съмняват, че обирът е извършен от местни, тъй като мястото в горичката, откъдето въоръжените апаши изскочили, се знае само от хора, които добре познават района. Освен това служебният бус пътувал по график два пъти седмично, което също е известно на селските бабаити.

Освен това парите, събирани от оборотите рядко надвишават 10 000 лв. - сума, която няма как да е цел за големи крадци, коментират в с. Елена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай