Въоръжени обраха банков клон в Кърджали

Въоръжени обраха банков клон в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Въоръжен обир е извършен в „Уникредит Булбанк" в Кърджали тази сутрин. Клонът се намира в центъра на града. Минути след сигнала на бул. България е имало вече засилено полицейското присъствие.

Двама въоръжени мъже са нахълтали в банката в 9.11 часа и са насочили оръжие срещу две от служителките.Няма пострадали, но жените са силно уплашени. Мъжете са били маскирани.Взели са наличната сума и са изчезнали бързо. Изходите на Кърджали са блокирани. По непотвърдена информация малко след инцидента на една от близките улици е засечена кола с бургаска регистрация. Различни са предположения за открадната сума, но по неофициална информация най – вероятно става дума за около 20-30 хил.лв., а не както някои съобщиха за 300 хиляди.

Случаят е поет от Окръжна прокуратура Кърджали, на мястото на грабежа пристигна и окръжният прокурор Светлозар Лазаров.Разследващи и Екип на Криминалистична полиция започна оглед на банковия клон .

Това е вторият обир тази година. През януари бе извършен въоръжен грабеж в трезор в Кърджали.

"УниКредит": Шокът е голям, сумата - дребна

След обира от "УниКредит Булбанк" излязоха с официална позиция. Ето какво гласи тя:

"Няма пострадали клиенти и служители на банката. Сумата, която престъпниците са успели да вземат, се уточнява в момента. По предварителната оценка тя е незначителна.

Незабавно е уведомена полицията за извършеното тежко престъпление. Създадената организация в банката и инвестираните за сигурност средства са ограничили и възпрепятствали действията на престъпниците.
Разбира се, изживеният шок е голям, но се надяваме, че ще бъде преодолян. Сигурността на нашите клиенти и служители е основен приоритет за банката.

След приключване на действията на полицията и успокояване на обстановката, работата на филиала ще може бъде подновена".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай