Ужас: Телефонни измамници стрелят по полицаи

Ужас: Телефонни измамници стрелят по полицаи | StandartNews.com

Телефонните измамници стават все по-нагли. Двама бяха задържани във Враца след стрелба, видя само tribali.info.

Всичко започнало около 16.30 часа вчера, когато непознат глас се обадил на жена, която живее в ж.к. „Сениче"и се представил за д-р Димитров. Поискал 9000 лева за спешно лечение на нейния внук. Жената обаче веднага подала сигнал на тел.112 и незабавно била организирана засада за измамниците. Тя отишла на мястото на срещата близо до бл. 64 в „Сениче" и предала на двама непознати мъже пакет, в който имало предварително описани банкноти. В този момент полицията се опитала да арестува бандитите, но единият от тях извадил пистолет и започнал да стреля по тях. След това мъжете скочили във „Фолксваген Пасат" с врачанска регистрация и с мръсна газ тръгнали да бягат.

Започнала гонка, при която престъпниците минали на два светофара на червено и се опитали да се измъкнат към РУМ-а в ж.к. „Дъбника". В преследването се включили три патрулки и две цивилни коли, които заклещили бегълците край новия парк в комплекса. Там бандитите блъснали едната полицейска кола, но въпреки това били задържани.

Полицаите незабавно са респектирали и проснали на земята двамата мъже, които са на видима възраст 25-28 години. До единият паднал и пистолет, с който е стреляно.

След проведеното разследване, униформените са установили лицата, единият е Р.Г. от село Търнава, а другия Г.Г. от село Хайредин и двамата криминално не проявени. В колата, с която са били, униформените са открили плика с предадената по- рано парична сума.
По случая в районното управление във Враца е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай