Уволнение за полицай, поискал подкуп от чужденка

Уволнение за полицай, поискал подкуп от чужденка | StandartNews.com

Уволниха полицай, поискал подкуп от испанска гражданка в София. Това стана ясно от Нова тв, след като снощи бе излъчен репортаж на "Господари на ефира" за станалото.

Чужденката направила катастрофа, в която тя била виновна, защото отнела предимство, се оплака, че двамата униформени й поискали 200 лв. Уверили е, че този вариант е по-добър, за да не плаща глобата от 500 лв.

Жената разбрала, че става въпрос за корупционна схема и заснела всичко с мобилния си телефон. Наложило се да повика своя колежка, която да й превежда от български.

Във видеото се виждат двама униформени в полицейската кола. Те й дават инструкции как да подаде парите и я уверяват, че след това няма да има никакви проблеми. Лицето на единия се вижда по-добре. Именно той е бил отстранен от работа.

Незабавно е образувано дисциплинарно производство по случая, докладвано е и на вътрешния министър Румяна Бъчварова и всички материали са стигнали до Софийска градска прокуратура, каза директорът на "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред "Здравей, България".

Санкциите за служителя едва ли ще бъдат само дисциплинарни, уточни той. Искам само да добавя, че това е служител, който ръководи подчинени на него и ние ще сме безкомпромисни в този случай, категоричен бе Терзийски.

Вижте повече за случая от видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай