Удариха зехтинената мафия, има и бг връзка

Ето как фалшифицират зехтина

Удариха зехтинената мафия, има и бг връзка | StandartNews.com

Гръцката полиция арестува баща и син на 36 и 80 години в Солун за производство на фалшив зехтин от слънчогледово олио, внасяно от България. След това с използването на различни химически съставки се продава като "екстра върджин зехтин" с различни етикети от региони на Гърция на пазара в България и Гърция.

Срещу двамата задържани е образувана преписка за нарушение на Закон 4235/2014 относно „Наказателни санкции за несъответствие в областта на храните, фуражите, здравето и защитата на животните" и Закон 4177/2013 касаещ „Правила за закупуване на продукти и предоставяне на услуги".

От полицейското разследване, става ясно, че е организирана инфраструктура за незаконно приготвяне и опаковане на зехтин, който се получава чрез преработка на слънчогледово олио с добавяне на подходящи оцветители, както и опаковането и представянето му на пазара като екстра върджин зехтин.

При разследване, извършено в склад на фирма, занимаваща се с търговия на едро с хранителни стоки и намираща се в района на община Делта, са намерени и иззети 6 644 литра фалшифициран зехтин, опакован в 5 и 3 литрови тенекии с етикет "екстра върджин зехтин" от различни компании, 6500 литра слънчогледово масло в седем (7) пластмасови резервоара, етикети „Extra Virgin Olive Oil“, едно работещо съоръжение за пълнене и стандартизиране на масло, състоящо се от тръбопроводи и резервоари, съдържащи течност с неизвестен химичен състав и съмнително качество, 9035 празни метални опаковки за съхранение на масла (контейнери), 358 празни пластмасови опаковки и маслосъхранение (контейнери), 5 фактури от минали години и един камион, пише "Труд".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Popeye
преди 4 месеца

Не мога да разбера защо има такива статии. Ако има такива продукти, да се кажат кои са, малко снимки и т.н. Така никой няма да ги купува и спекулантите няма да печелят.

Откажи