Ученици хомофоби вдигнаха полицията на крак

Започва разследване на случая

Ученици хомофоби вдигнаха полицията на крак | StandartNews.com

Хомофобска проява между ученици, вдигна полицията в Пловдив на крак. В неделя следобед група ученици минавали през централните улици на Пловдив с хомофобски викове. От други видеа, качени в интернет, се вижда как младежите се отправят към градската градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници.

Напрежението ескалира в словесна и физическа саморазправа.

Георги е момчето, което първо разпространява видео от случилото се в социалните мрежи. Именно там, по думите му, дни по-рано е станала организацията, съобщи Нова телевизия.

"В социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в неделя се събират, за да ги изгонят от градска градина. Повечето са такива, които тренират някакви бойни спортове, хора, които се водят хомофоби", разказа той.

Нападнато е и момиче, което е било помислено за лесбийка. "Срещу нас тръгнаха момчето, което организира цялата тази идея и другите момчета, които бяха над 30 години. Като ни видяха нас първо казаха: "Не, тези не са гейове, тях ги оставете". Но имаше едно момиче с нас. Тя просто беше с къса коса и нищо друго, те съдят по външния вид", разказа тя.

В писмо до медиите от прокуратурата съобщиха, че са започнали проверка, която да установи кои са участниците и свидетелите на сблъсъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай