Убийците на възрастен мъж от Белослав остават в ареста

Съдът разгледа прокурорско искане за постановяване на постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентино и 23-годишния Митко Иванов и издаде решението си...

Убийците на възрастен мъж от Белослав остават в ареста | StandartNews.com

Двамата младежи, които бяха задържани след убийството на 80-годишен мъж в Белослав, ще останат за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжният съд във Варна, като взе предвид тежестта на престъплението и реалната опасност лицата да се укрият или да извършат друго деяние, съобщават от Варненския окръжен съд.

Магистратите разгледаха прокурорско искане за постановяване на постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентино и 23-годишния Митко Иванов. Те са с повдигнати обвинения за грабеж, придружен с убийство. Според Наказателния кодекс, престъплението е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

И двамата млади мъже са неосъждани. Единият – Диян Валентинов, има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най- тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“. 

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

Двамата бяха задържани на 24 януари в Белослав, след като възрастен мъж бе открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай