Убиха застраховател в колата му (ОБЗОР)

Убиха застраховател в колата му (ОБЗОР) | StandartNews.com

26-годишният заподозрян успя да избяга от полицията

София. Застрахователен брокер на едно от водещите дружества у нас бе намерен мъртъв в колата си край Елин Пелин в четвъртък. 45-годишният Валентин е жестоко пребит и зарязан на пътя до село Доганово.

Според разследващите вероятно застрахователят е подведен да тръгне с убиеца си, който се е возил до него. Помежду им е избухнал спор и се е наложило да отбият встрани от пътя, за да се изяснят. Пререканието било за голяма сума пари. Убитият е умъртвен по много жесток начин. Главата му буквално е смазана в таблото на автомобила. Бит е докато умре, категорични са разследващите.

От МВР бързо влязоха в дирите на извършителя. Оказа се 26-годишен мъж от съседното село Лесново. Основният заподозрян обаче успя да се изплъзне на органите на реда, които не са го открили на адреса му.

Предишната вечер близки на Валентин са подали сигнал, че той е изчезнал, след като не се прибрал за вечеря. Мъжът е от Горни Богров и се заминава от години със застрахователна дейност в района на Елин Пелин, Правец и Ботевград. Няма данни да е криминално проявен или регистриран за противообществени прояви. Убиецът обаче е добър познайник на МВР, с множество противозаконни дейности.

От МВР определиха случая като "битов инцидент". Според тях жертвата и извършителят са имали неуредени битови взаимоотношения, които са свързани с невърнат заем. Убиецът е посегнал на застрахователя, тъй като му е бил длъжник, и не е заплатил вноски по ползвана от него услуга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай