Убиецът в Сливен - със силиконови ръкавици

Съсед застрелял Стоян Стоянов с преправен газов пищов

Убиецът в Сливен - със силиконови ръкавици | StandartNews.com

Скарване около използването на имот, по който преди време са били получени евросубсидии е в основата на безразборна стрелба, при която около обяд на 20 юли е бил убит сливенският бизнесмен Стоян Стоянов, разкриха криминалистите от ОД на МВР-Сливен.

45-годишният мъж, който има няколко овощни градини в землищата на няколко села, бе открит застрелян със 7  куршума около 6.00 часа на 21 юли под купчина сухи клони в изоставен напоителен канал край село Панаретовци.

Според патоанатомите, смъртта е настъпила около 13.30-14.00 часа предния ден. Стрелбата е била извършена с преправен в боен газов пистолет ИЖ, а стрелецът е била на разстояние от метър-метър и  половина.

До откриването на извършителя се е стигнало изключително трудно, коментира директорът на ОД на МВР – Сливен, старши комисар Димитър Величков.

Задържаният за престъплението 36-годишен Иван Георгиев е непознат за полицията. Младият мъж е от село Панаретовци. И той като жертвата се занимава с овощарство, градината му е в съседство с тази на Стоянов.

Според местните, преди две години продал на сливналията парцела и уж сделката била съвсем нормална. Наскоро обаче  Георгиев проявил претенции за имота, тъй като насажденията там били с пари от европроект, а срокът за възстановяването не бил изтекъл.

Новият собственик обаче отказал да върне обратно градината, тъй като направил допълнителни подобрения . Предполага се, че това е било в основата на спора, който от чисто вербален е стигнал до стрелба от упор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай