Трагедията! Как лишили от вечеря убиеца на Милен

Опитът за създаване на драма от неговия адвокат

Трагедията! Как лишили от вечеря убиеца на Милен | StandartNews.com

Снощи Кристиан Николов трябваше да вечеря със семейството си за последен път преди затвора, където ще прекара следващите 6 години от живота си, но той не можа, защото беше приведен в затвора. 

Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело.

Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов. Това коментира пред bTV Любомир Таков, адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

"С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно. Притеснителното в случая е, че при наличие на отделен законов текст, който е относим именно към твърдяното от обвинението квалифициращо обстоятелство - употреба на наркотични вещества - върховната съдебна инстанция създаде много опасен прецедент, приемайки наличието на евентуален умисъл", казва защитникът на Кристиан Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай