Събота,

Телефонните измамници с нова схема

От: Редактор -
414
Телефонните измамници с нова схема
A
A
A

Нова схема за събиране на плячката си са разработили телефонни измамници, които вече не карат жертвите си да носят пари в пликове и торбичка по улиците, а директно им разпореждат на коя сметка в чужбина или у нас да приведат сумите чрез фирми за бързи преводи.

Такъв случай е регистриран на 21 юли в Чирпан, където мним полицай успял да убеди 81-годишна местна жителка, че спестяванията й са необходими на МВР, за да задържат група опасни престъпници.

На финала на разговора бабата получила указания да отиде на адреса на фирма, която извършва спешни преводи в чужбина и оттам превела по указаната й сметка 1800 лв. Опитите на служителката да разубеди старицата останали безуспешни.

Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК. От полицията за пореден път напомнят, че МВР никога и по никакъв повод не е търсило финансова помощ от гражданите в хода на специализираните си акции.

Това е вторият случай на телефонна измама в Старозагорска област през последния месец, след като по обяд на 6 юли с 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com