Тъпчат ампули за мускули в резервоара

Колата с прекурсори и анаболи бе задържана на Капитан Петко войвода

Тъпчат ампули за мускули в резервоара | StandartNews.com

Хасково. Кола, натъпкана с прекурсори и анаболи, задържаха митническите служители на граничен пункт Капитан Петко войвода. Близо 100 000 таблетки, ампули и шишенца с медикаменти бяха открити в тайник на български автомобил. Находката бе засечена няколко часа, след като на Капитан Андреево бе задържан косовар, натъпкал колата си с лекарства за репродуктивни проблеми.

От Агенция "Митници" съобщават, че 55-годишен български гражданин, пътуващ от Турция за България, решава да не рискува и да влезе в страната по заобиколен път. Митническите служители по метода за анализ на риска отклоняват колата за щателна митническа проверка. При нея установяват, че под предната дясна седалка има специално изграден тайник, заради който е намален обемът на резервоара. Там са открити 75 пакета, обвити с полиетиленово фолио. В тях имало 50 000 таблетки ефедрин. Препаратът се използва като перкурсор при производството на синтетична дрога. Митничарите намират още 43 200 таблетки анаболи и 1910 стъклени ампули с инжекционен разтвор.

Срещу шофьора на автомобила е образувано досъдебно производство. От началото на година то е 144-то по описа на Митница Свиленград. Оттогава досега там са задържали при опити да бъдат контрабандни внесени от Турция над 200 000 таблетки, капсули и ампули с инжекционни разтвори. Преобладават стероиди за трупане на мускулна маса, сексуални стимуланти, хапчета за отслабване и лекарства с упойващо действие. В десет случая са задържани лекарствени средства в големи количества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай