Строител и охранители закопчани за погрома в Бесо

Двама съдружници се скарали за 4 млн. лв. и се стигнало до вандализма

Строител и охранители закопчани за погрома в Бесо | StandartNews.com

Строителният предприемач и съдружник на шефа на култовото столично заведение „Бесо” Емануил Лазаров – Красен Кръстев е сред арестуваните за вчерашния погром там, съобщи Lupa.bg, като се позова на полицейски източници. Именно той бил поръчител на наказателната криминална акция в популярния бар, която обърна с главата надолу заведението и смути клиентите.

Самият Кръстев вчера следобед не е бил в "Бесо" по време на екшъна, а е пратил ударна бригада на Антон Петров-Хамстера. Двама от групата също са в ареста заради мутренската изцепка.

Красен Кръстев е съдружник на собственика на „Бесо” Емануил Лазаров, по прякор Емо Негъра, в строителната и инвестиционна компания Crystal Group of Companies. Двамата заедно са основали фирмата и са управляващи партньори. В портфолиото на компанията пише, че се занимава с проектни инвестиции, строителство и развитиe и мениджмънт и маркетинг.

Crystal Group of Companies предлага инвестиции, строителство, продажби, наем и управление на жилищни сгради, офис сгради и офисни площи, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения, авиоуслуги.

Двамата партньори са работили по големи обекти в София и по морето. Строителната им фирма гради и големи офис и жилищни сгради в столицата в района на „Манастирски ливади”.

Между Лазаров и Кръстев обаче възникнали спорове за пари. Според запознати бизнесмените се скарали за проект за колосалната сума от над 4 милиона лева и тъй като не успели да се споразумеят как да разделят печалбата Кръстев пратил наказателна бригада да даде урок на съдружника му.

По неофициална информация преди време Красен Кръстев се е занимавал с бойни спортове и е работил като шеф на охранителите в известна родна групировка.

По-рано днес шефът на столичната полиция Георги Хаджиев потвърди, че неуредени бизнес отношения са основната версия за вандалската проява. „Между двамата има финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми – не са реализирани доста проекти”, коментира той без да изпада в детайли.

„Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно. В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция – така или иначе аз съм убеден, че в днешния ден извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани”, каза директорът на СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай