Страшни детайли за клането в Севлиево

Бащата убиец имал психическо заболяване

Страшни детайли за клането в  Севлиево | StandartNews.com

Страшни подробности за клането в Севлиево. Бащата , който ули 2-годишната си дъщеря и посегна на живота си, е имал психично заболяване и е лекуван в психиатрия.

ВИЖ ОЩЕ: Баща уби дете и си преряза вените

Сигналът за ужасната трагедия е получен на тел. 112 малко след 12,30 на обяд. Кървавата драма се разиграла в дома на семейството в центъра на града, в района близо до сградата на училището „Ст. Пешев”.

Не е ясно какво е отключило агресията на бащата. Възможно е да е имало скандал в семейството. Мъжът изпаднал в състояние на неконтролируем афект, грабнал кухненския нож и прерязал с него гърлото на двегодишното си момиченце. След което направил опит да сложи край и на собствения си живот, като си нанесъл няколко порезни рани по китките на двете си ръце.

Когато полицаите пристигнали на адреса и влезли в жилището, те били ужасени от гледката. Детенцето лежало мъртво в локва кръв.

Бащата убиец бил все още жив, но в безсъзнание. Той е откаран първоначално в общинската болница в Севлиево, откъдето веднага е препратен в областната болница в Габрово. Настанен е там в тежко състояние и с опасност за живота, съобщи агенция „Монитор”. Засега не е в състояние да бъде разпитван. Преди да се отключи болестта му, мъжът работил като охранител, разказват севлиевци.

Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка. Засега не е ясно къде са били майката и каката по време на трагедията. Новината за жестокото убийство предизвика буря от възмущение в социалните мрежи. „Какъв е този изверг, та да заколи детето си като яре. И смъртна присъда му е малко.” „Дайте го в центъра на Севлиево, да го убием с камъни” и „Трябвало е полицаите да не го пускат изобщо да напуска дома жив, а да го гръмнат, та да отърват завинаги земята от един изрод”, бяха само част от коментарите на севлиевци.

Някои от познатите на семейството пък недоумяваха как се е стигнало до зловещата трагедия. „Познавам ги. Бяха много добро семейство и грижовен баща. Щастливо семейство бяха, като се видим, винаги сме си говорили. Не мога да повярвам”, сподели пред „Монитор” позната на семейството, пожелала анонимност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай