Странни подробности около обира на нотариуса от Перник

Ръководи се разследване за кражба в особено големи размери

Странни подробности около обира на нотариуса от Перник | StandartNews.com

Около 350 000 лв. са откраднати от офиса на нотариус в Перник по данни на потърпевшия, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Ръководи се разследване за кражба в особено големи размери и представляваща особено тежък случай - престъпление по чл. 196а от Наказателния кодекс.

От прокуратурата уточняват, че днес около 8:30 ч. на телефон 112 е подаден сигнал от служител в нотариална кантора на ул. "Търговска" в центъра на областния град за проникване в помещението и кражба. В хода на разследването е установено, че деянието е извършено чрез счупване на прозорец. От метална каса е отнета и парична сума. Сигнално-охранителната система на кантората не се е задействала.

По данни на пострадалия общият размер на отнетите пари е около 350 хил. лева. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, включващ изземване на следи и разпит на свидетели.

Обирът стана в кантората на известния пернишки нотариус Румен Манов. Това не е първият такъв случай в кантората на нотариуса. През 2012 г. тя отново е била ограбена чрез разбиване на прозорец и е открадната сумата от 200 лв. По същото време Манов е бил в отпуск и не е работел.

Обир като на кино! Ето кой задигна 400 бона от нотариус

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай