Стефка удавена заради нов любим

Бившият й Владо остава в ареста, момичето скъсало с него преди месеци

Стефка удавена заради нов любим | StandartNews.com

Труп на 19-годишна девойка, открит в коритото на река Въча край Кадиево в края на миналата седмица, хвърли в шок местните жители. Първоначално криминалистите заявиха, че Стефка е била жестоко пребита от приятеля си Владо, който я хвърлил жива в напоителния канал. Ден по-късно тази версия се разклати, но гаджето на абитуриентката продължава да бъде единственият заподозрян по случая.

Разследването на смъртта на 19-годишната Стефка Маджарова се обърна на 360 градуса. Патоанатомите опровергаха първоначалната информация, че момичето е било бито и душено от бившия си приятел, който после я хвърлил в напоителен канал. "Стандарт" научи, че аутопсията не е открила следи от насилие по тялото на Стефка, а причината за смъртта й е удавяне.

Най-вероятно нов любим е причината за смъртта на Стефка. Заподозрян за смъртта на абитуриентката остава 22-годишният й бивш приятел Владимир, който е в следствения арест с мярка задържане за 72 часа. Разследващите са категорични, че той е последният човек, който е видял момичето живо. Двамата са се разхождали край напоителния канал на пловдивското село Йоаким Груево миналата сряда. И Владо, и Стефка са с местожителство в селото, където семейството на момичето има къща, а младежът живеел на квартира.

Двамата имали връзка допреди няколко месеца, когато Стефка сложила край на отношенията им. Владо обаче не можел да се примири - скоро започнал да следи любимата си. При това не само на живо. Младежът ревностно проверявал и контактите й във Фейсбук, откъдето скоро разбрал, че Стефка вече си има друг. Предполага се, че по всяка вероятност той предложил на бившата си изгора да се срещнат в сряда вечерта, за да поговорят за отношенията си. Най-вероятно момичето е отишло доброволно да се види с Владимир. Предполага се, че са се скарали и в разгара на спора девойката се е подхлъзнала и паднала в канала. Другата версия гласи, че 22-годишният мъж я е бутнал във водата, но не я е бил преди това.

Според криминалисти вината на Владо остава и в двата случая, защото, ако Стефка е паднала сама, той не се е опитал да й помогне, нито е извикал помощ. Освен това си е замълчал и няколко дни не е споделил пред никого за случилото се. Дори когато близките започнали да я търсят той изобщо не е споменал, че са имали подобна среща. Задържан е чак след като тялото изплувало в реката.

В петък вечерта мъртвата девойка е намерена от рибар, който веднага се обадил на тел. 112. След като установили самоличността й, полицаите стигнали до Владо. Двамата със Стефка се познавали още от Хасково, откъдето Маджарови се преселили в Йоаким Груево преди четири години. Тук бащата на момичето и брат му започнали да се занимават със селскостопански бизнес. Владо дошъл с баща си от родния Ивайловград като наемници при Никола Маджаров.

Младият мъж и момичето били гаджета още от Хасково, където ходели заедно в едно училище. След преместването им в пловдивското село хората от Йоаким Груево също казват, че били почти неразделни до разрива миналата година. Те споделят, че момичето било истинска красавица. Била и умна, а освен това умеела да се държи любезно и възпитано с хората.

По техните думи пък Владо правел впечатление на затворен човек, но никой не го намирал за лош. Наскоро Стефка е била абитуриентка в СОУ "Христо Смирненски" в Пловдив. След няколко дни трябвало да си вземе дипломата за завършване на средно образование. В края на август пък щяла да навърши 19 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай