Срутище уби работник в изкоп (ОБЗОР)

Срутище уби работник в изкоп (ОБЗОР) | StandartNews.com

Земна маса се срути и затрупа в изкоп в курорта Банско 59-годишния работник Никола Лефтеров. Сигнал за трагичния инцидент е подаден към 15,45 часа в четвъртък. Огромна маса земя паднала в ров, докато вътре бил мъжът, който е от Банско. Той е работил по водния цикъл на града, като е полагал тръби. Близо до него е бил друг работник, който по чудо се е спасил. Земята е рухнала и е убила на място банскалията. Най-вероятната причина за смъртта му е задушаване. По непотвърдена информация Никола е подписал трудов договор час преди да загине.

Изпълнител на водния цикъл, който включва смяна на водопроводната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, е консорциумът "Ейра", в който водеща е разложката фирма "Балканстрой". Стойността на проекта е за 89,48 млн. Крайният срок за завършването му е 1 септември тази година.
От Областната инспекция по труда казаха, че най-вероятно изкопът не е бил добре укрепен. "Ровът е бил дълбок само 1,20 метра. Багер е копаел там, работникът въобще не е трябвало да е вътре. Бил е наведен, когато земните маси са го затрупали. Там работи фирма подизпълнител", заяви Йордан Каназирев, един от собствениците на "Балканстрой".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай