Спорят самоубивал ли се е Евстатиев

Спорят самоубивал ли се е Евстатиев | StandartNews.com

Бившият кмет удрял глава в стената, за да отнеме живота си

Спор правил ли е опит да се самоубие в затвора бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев избухна днес между адвокатката му и прокуратурата в Пазарджик. Бившият градоначалник е зад решетките по обвинение в изнасилване на 16-годишно момиче. Адвокатката му Ташкена Колчева съобщи, че в неделя по обяд Евстатиев, чийто външен вид напоследък е неузнаваем, пробвал да сложи край на живота си, удряйки многократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик.

Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв. Прокуратурата обаче отрече Евстатиев да е пробвал самоубийство. От там смятат, че на бившия кмет му е прилошало, защото отказва да приема храна и поради тази причина е паднал и е получил рана на главата. Освен нея той има и фрактура на максиларния синус и въздух в подкожието на челото, но не е губил съзнание.

"Състоянието му е добро. Контактен е и адекватен", съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев. Евстатиев ще остане в болничното заведение още два-три дни, а преди да бъде изписан, ще мине през скенер за контролен преглед. Неговата адвокатка твърди, че бившият кмет, който бе арестуван през януари за изнасилването на 16-годишна ученичка в хотелска стая, се е сринал психически. В края на януари се появи информация, че той е получил инсулт. Заради лошото си здравословно състояние той дълго време не се явяваше на съдебните заседания.

Появи се миналата седмица, но отслабнал с 35 кг. Бившият кмет, който не отрича, че е спал с момичето, но твърди, че не е било насила, се пробва да поиска по-лека мярка, но Пловдивският окръжен съд го остави в ареста. "Това е болен човек, психично болен човек, с огромна тежест от всичко това, което му се случва. Защото това е репресия срещу него, не може да държат невинен човек в ареста 4 месеца", каза тогава адвокат Колчева. Тя е категорична, че има драстични разминавания в показанията на 16-годишната Ирена, в чието изнасилване Евстатиев е обвинен.

"Тя е разпитвана три пъти, първия път веднага след случилото се - на 16 януари, и още два пъти пред съдия. В първия си разпит на 16-и тя е дала най-подробни показания с много ясен спомен. Вече във втория разпит, явно подучена, започва да шикалкави, в третия направо лъже, че сексуалният контакт не е бил доброволен", каза Ташкена Колчева. Според адвокатката в първия разпит Ирена казала: "Дори и да не бях пила алкохол, пак нямаше да му откажа." Юристката смята, че момичето е започнало да лъже, след като родителите му раздухали случая и обвинили Евстатиев в изнасилване, и сега се налагало да се спасява семейната чест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай