Спипаха организатора на трафика на кокаин

Спипаха организатора на трафика на кокаин | StandartNews.com

София. Двама българи са арестувани на територията на страната ни за организиране на транспорта на 3-те тона кока от Южна Америка за Европа. По първоначални данни единият – Р.К. /37г./ от София е организаторът на транспорта на наркотика. Той няма регистрирани криминални прояви. Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба. Х.Х. / 46 ./, адресно регистриран в София, е криминално проявен и съден в друга държава,има множество криминалистически регистрации по чл. 346, чл. 143, чл. 194 от НК, съобщиха от МВР.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи вчера, Испания хвана наш кораб с 3 тона кокаин и 22-ма български моряци. 

Престъпна група, изградила канал за трафик на наркотични вещества от Южна Америка към Европа, е неутрализира при съвместна операция „Картел“. В акцията са участвали служители от отдел «Наркотици» при ГДБОП и полицейските служби на Франция, ДЕА-САЩ и СОКА - Великобритания.

След осъществен обмен на информация чрез Интерпол и взаимодействие с правоохранителните служби на Кралство Испания на 13.08.2012 г. е задържан корабът «Свети Николай», плаващ под български флаг.

При извършеното претърсване на борда на плавателния съд са намерени и иззети около 3 тона кокаин като капитанът и членовете на екипажа – общо 21 български граждани са задържани.

Работата по случая продължава.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай