Спипаха над четвърт милион къса цигари без бандерол

Спипаха над четвърт милион къса цигари без бандерол | StandartNews.com

Митническите служители на "Капитан Андреево" задържаха 279 960 къса (13 998 кутии) цигари без бандерол през уикенда. Те са открити при проверки на пътници в леки коли и автобуси, съобщиха от Агенция "Митници".

Автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, е пренасял в багажното отделение три куфара с 1 030 кутии (20 600 къса) цигари - всички без акцизен бандерол. Митничарите установили, че те са собственост на един от пътниците, мъж на 56 години с адресна регистрация в Пловдив. Той е обяснил пред служителите, че е закупил цигарите от Истанбул за лично ползване.

По време на нощно дежурство митническите служители от мобилни групи към Централно митническо управление (ЦМУ) са задържали 5 066 кутии (101 320 къса) цигари без акцизен бандерол. Те са пренасяни от 10 пътници в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.

В друг автобус с турска регистрация са открити 630 кутии (12 600 къса) без акцизен бандерол, собственост на стюарда на автобуса. Цигарите са задържани.

На нарушителите е съставени актове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай