Спипаха хероин за половин милион

Спипаха хероин за половин милион | StandartNews.com

Малко Търново. Митнически служители спипаха хероин за половин милион лева, укрит в автомобил с чуждестранна регистрация. "Стоката" е заловена на КГПП  Малко Търново.

Колата, управлявана от 26-годишен шофьор с чуждестранно гражданство, е пътувала от Турция през България за Румъния, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Автомобилът е пристигнал на Митнически пункт Малко Търново в 03,00 ч през нощта. Там митническите служители го селектират за щателна митническа проверка, при която възниква съмнение за наличие на кухина между резервоара и скоростната кутия на автомобила.

При пролъчване с детектор на пода на автомобила действително са отчетени стойности на висока плътност. След демонтиране на оригиналната предпазна пластмасова кора под купето на автомобила и на допълнително поставена метална плоскост, митническите служители откриват в тайника найлонови торби, съдържащи девет пакета с кафяво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест веществото реагира на хероин, а общото му тегло е 5,431 кг. на стойност половин милион лева по цени на съдопроизводството.

Наркотикът и шофьорът на автомобила са задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай