Спецполицаи изпочупиха дом на пенсионери по погрешка

Спецполицаи изпочупиха дом на пенсионери по погрешка | StandartNews.com

Враца. Спецполицаи нахлуха в дом на възрастни хора по погрешка и го изпочупиха. Инцидентът е станал в Оряхово, където униформените провеждали спецакция, но в грешната къща. Те изпочупили вратите и прозорците на жилището, намиращо се на
улица "Левски" № 21, след което разбират, че трябвало да отидат на друг адрес.

Семейство Торбови е събудено рано сутринта. Съпрузите чуват как разбиват вратата им, после виждат как униформените, за които предполагат, че са от жандармерията, нахлуват вътре.

"Идват и разбиват вратите, външната врата, айде тя е заключена, обаче на кухнята е отключена и нея разбиват. След това отиват на горния етаж и понеже там загражденията са с ПВЦ, махат стъклото и влизат вътре. Има стая, която е заключена, разбиват и нея", разказва Йорданка Торбова.

Възрастната жена обяснява, че съседният блок също е с номер 21. Спецполицаите разбрали за грешката си и се извинили на семейството "Аз им казах, може ли такова нещо! Сега ние как ще живееме. Нощеска да бъде отворено . . . ", коментира още жената, която се чуди кой ще поеме щетите от объркването на полицаите.

Оказва се, че министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов е научил за случая и е разпоредил проверка по случая. Ще бъдат възстановени щетите на семейството, обещава директорът на полицията във Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай