Спецоперация пред столичен мол

Спецоперация пред столичен мол | StandartNews.com

Служители на ДАНС и полицията провеждат спецоперация пред търговския център на столичния булевард "Александър Стамболийски". Това съобщи БНР и уточни, че двама души са задържани.

Специализиран отряд на СДВР "Кобра" е използван за операцията.

Непотвърдена информация сочи, че задържаните са се представяли за държавни служители и опитали да изнудят чужд гражданин. Те са оказали съпротива на органите на реда, един полицай е със счупена капачка на коляното, пише БНТ. 

Полицията издирва трето лице във връзка с проведената акция пред столичен мол. Това съобщиха на брифинг в сградата на ДАНС във връзка и уточниха, че тя е била срещу измамници, представящи се за прокурори.

Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор обясни, че първоначалната информация е била, че става въпрос за действителни, практикуващи прокурори. „Към момента текат процесуално-следствени действия", добави тя.

Отхвърлено е съмнението, че заловените са магистрати. В хода на това 72-часово разследване са участвали голяма част от агентите на ДАНС, получено е и съдействие от МВР, като са използвани и СРС с разрешение. Всички доказателства са довели до успешно задържане на лицата, но се касае за измама, а не за корупционни действия.

В случая извършителите са били много добре подготвени, коментира от своя страна Румен Ганев, директор на отдел „Вътрешна сигурност". По думите му, в самия ден на реализацията на престъплението извършителите са сменили два пъти мястото.

Органите на реда са успели да анализират и планират операцията за 48 часа. Заловените извършители не са били въоръжени и са на възраст около 30 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай