Спецоперация в област Видин. Причината

Извършват се проверки

Спецоперация в област Видин. Причината | StandartNews.com

Източник: ОД на МВР- Видин

Специализирана полицейска операция се провежда днес в цялата Видинска област. Действията на служителите на реда са насочени към предотвратяване на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

Екипите на МВР проверяват моторни превозни средства и хора от активния криминален контингент, инспектират търговски обекти и питейни заведения. На база на полицейския анализ след първия тур на местните избори, активната контролна и превантивната дейност през днешния ден е насочена към рискови населени места в региона.

В делничните дни на седмицата между двата тура служители на ОД на МВР във Видин са извършили проверки по 8 сигнала, свързани с отговорностите на териториалната структура в изборния процес. Резултатите от проверките са докладвани в прокуратурата.

Операцията продължава, а териториалния обхват на контролната дейност ще се променя в зависимост от оперативна обстановка.

В акцията участват екипи на жандармерията, служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност", „Противодействие на икономическата престъпност" и „Пътна полиция" при ОДМВР-Видин, и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай