Собственикът на Тад Груп избягал в Канада?

Всички служители на фирмата са подали заявление за напускане и вече не работят в нея

Собственикът на Тад Груп избягал в Канада? | StandartNews.com

Иван Тодоров (вдясно на снимката) - собственикът на фирма „Тад Груп“, където работи хакерът Кристиян Бойков - е заминал преди няколко дни за Турция, а оттам се е прехвърлил в Канада. Това съобщи БНТ, като се позова на неофициални източници. Очаквало се всеки момент Тодоров да бъде обявен за международно издирване, предаде националната телевизия.

Спецпрокуратурата вече разследва хакерската атака срещу НАП, а събраните доказателства дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни може да е дело на организирана престъпна група.

Късно снощи, в офиса на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, беше задържан търговският директор на компанията Георги Янков. Също по непотвърдена информация Янков вече е привлечен като обвиняем, а собственикът на фирмата Иван Тодоров ще бъде търсен вероятно чрез Интерпол.

Очаква се прокурорът, който наблюдава делото, да прецени и да определи за Янков мярка за неотклонение "парична гаранция", но в доста висок размер.

Според информация на адвокатите, в 16:30 на Кристиян Бойков трябваше да бъде повдигнато ново актуализирано обвинение във връзка с преместването на разследването в спецпрокуратурата, но това така и не се случи. Не е ясно дали адвокатите са подали невярна информация или в последния момент са се променили намеренията и Кристиян Бойков е призован на друго място и в друго време.

След като Георги Янков снощи е задържан, всички останали служители на фирмата са подали заявление за напускане и вече не работят в "Тад Груп". Късно снощи оттам са иззети всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай