Шокиращи подробности за лихварското убийство. Проговори топ адвокат

Убийците не са прикрили следите си

Шокиращи подробности за лихварското убийство. Проговори топ адвокат | StandartNews.com

Нови подробности за лихварското убийство, обвиняем за което е синът на бившия финансов министър Стоян Александров, коментира топ адвокатът Людмил Рангелов.

Граничен пункт "Стрезимировци" е слабо натоварен в този сезон. Не са били достатъчно бдителни. Но това означава, че имат възможност за по грижливо сверяване на информацията. Има и разлики във възрастта на лицето, което минава и в документа за самоличност, представен от него, коментира Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според него убийството не изглежда предварително и прецизно премислено.

"Склонен съм да приема, че в момента, когато са се опитвали да мотивират човека да върне някакви пари, е възникнало нещо. Толкова много грешки в прикриването на престъплението говорят, че или са прекалено глупави и самонадеяни, или наистина не са имали време достатъчно добре да прикрият средите.

Прав е началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи, че благодарение на бързите действия не са им оставили време добре да замаскират следите", коментира Рангелов.

Нормите са достатъчно добри, за да се осъществява ефективен контрол върху всяко лице, което влиза и излиза от държавата, но ако хората не си гледат работата, няма как да има ефект, смята адвокатът.

"Не може до такава степен да бъдат обвинявани граничните служители. Качествените хора, които отиват някъде да работят, особено в службите, трябва да обичат работата си. Към това трябва да се добави подготовка и компетентност", заяви гостът.

По думите на адвокат Рангелов липсват достатъчно здрави и млади хора и това принуждава самите ръководители, които попълват щатовете, да правят компромиси с качествата на хората.

Извършителите на жестокото убийство в София могат да получат доживотна присъда без право на замяна, стана ясно от думите му.

"Ако нищо друго от класифициращите обстоятелства не е налице, е ясно, че това е убийство с користна цел. Ще се добавят всичките наказания за другите престъпления. Едното от лицата се е занимавало с лихварство, което също е престъпление", обясни Рангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай