Шок! Наша световна шампионка влезе в затвора

Какво се случи с Боянка Кръстева

Шок! Наша световна шампионка влезе в затвора | StandartNews.com

Българска звезда на спорта е настанена в Сливенския затвор, след като е била осъдена за разпространение на наркотици. Става дума за световната шампионка по вдигане на тежести от Хюстен 2015 Боянка Костова.

През миналата година тя завърши на първо място и на европейското първенство в Москва, но след това титлата ѝ беше отнета заради положителна допинг проба. В резултат на това състезателните права на 29-годишната щангистка бяха спрени за период от осем години, тъй като това беше второто ѝ нарушение на антидопинговите правила.

След това Костова попада в лоша среда. Забърква се в разпространението на наркотици. Арестувана от полиция пред блока, в който живее. В крайна сметка е осъдена и вече се намира зад решетките.

Първоначално щангистката изкарва осем месеца в следствения арест в Пловдив, а от два месеца е в сливенския затвор. По време на процеса прокуратурата изисква присъда от три години.

Решението на съда е по-благосклонно и дори се очаква, че Боянка Костова може да излезе на свобода още през следващия месец. Това се случва благодарение на нейния треньор Лъчезар Кишкилов, който гарантирал, че ще я вземе на работа в неговия клуб по вдигане на тежести и тя ще се запише да учи в НСА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай