Шофьорът от Варна с психични отклонения

Той е задържан и настанен в болница

Шофьорът от Варна с психични отклонения | StandartNews.com

36-годишният Радослав Д., - шофьорът, който вчера вилня по улиците на варненски квартал, бутайки пешеходка и няколко автомобила, е задържан и настанен в болница заради видимо неадекватното състояние.

Той е оказал и съпротива при задържането си, а при настаняването си в изолатора е проявил насилие спрямо полицай. Най-вероятно двете дела срещу Радослав ще бъдат обединени, съобщават от прокуратурата.

Сигнал за възможен инцидент е подаден още около 11.30 часа в ОД на МВР Варна от бащата на шофьора. Той обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на семейната кола и е отпътувал за Варна. Преди това е имало скандал и пререкания с жена си, а Радослав заявявал, че мафията го търси, за да го убие и има намерение да се спаси във Варна

В 13.25 ч. автомобилът "Ауди А3" на Радослав ударил пешеходка и то два пъти. След това блъснал два автомобила. Когато спрял в кръговото, граждани се опитали да го изкарат от колата, но Радослав потегля и удря трети автомобил, след това се ударил и в близка къща последователно и с предната и със задната част на автомобила

След това продължил по ул. "Кракра", където шофирането му става причина за няколко поредни пътнотранспортни произшествия. Спрял с удар в стълб, където вече е задържан от полицаите.

Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и наркотици при задържането си. Заради високата температура, Радослав бил отведен във Военноморската болница със съмнения за COVID-19, но резултатът е отрицателен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай