Събота,

Шефът на КАТ с потресаващи твърдения. Какво му подхвърлили в ареста

От: Стандарт -
1150
Шефът на КАТ с потресаващи твърдения. Какво му подхвърлили в ареста
A
A
A

"В ареста в Асеновград ми подхвърлиха хапче, а това може и да беше опит да ме ликвидират. Отчупвайки закуската, от нея падна хапче. Може да беше дрога или отрова. Веднага започнах да тропам и да викам надзирателя. Дойде и лекарят. После описах всичко". Това обяви пред Нова тв шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

В качеството му на началник на "Охранителна полиция" в Асеновград Тенев беше задържан през 2021-а и му беше повдигнато обвинение за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси.

След това беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова нямаше пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Според него хапчето е имало една от двете цели - или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Тенев заяви, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво.

"Какво е хапчето не мога да кажа, защото прокуратурата разследва. Но целта бе или да бъда ликвидиран, или да се каже, че Тенчо Тенев е наркоман", обясни шефът на столичния КАТ.

Тенев коментира и разбитата схема в ГД "Национална полиция" в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ.

Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година."20 от 60-те служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема. Предполага се, че повечето не са участвали, а просто получавали нареждане от шефа да преместват файлове в кошчето. Някои от тях са готови да говорят пред страх от уволнение", добави Тенев.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички