Севлиевската митничарка събирала такса спокойствие

Определиха на Йорданка Костадинова парична гаранция заради влошено здраве

Севлиевската митничарка събирала такса спокойствие | StandartNews.com

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническото бюро в Севлиево Йорданка Костадинова, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура.  Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор ѝ е определил мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 100 000 лева.

Тя е обвинена за това, че от юли 2009 г. до юли 2019 г., в качеството ѝ на длъжностно лице, при условията на продължавано престъпление, е поискала и получавала по 200 лева месечно от управител на местна фирма под формата на "такса спокойствие“, за да не извършва действия по служба - митнически проверки на дружеството. Общата получена сума възлиза на около 24 000 лева.

Костадинова е привлечена и за това, че е предупредила продавач-консултант да избегне наказателно преследване спрямо него, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Продължава събирането на доказателства за евентуално извършени от нея престъпления по служба. В хода на разследването е възможно да ѝ бъдат предявени нови обвинения. Събират се и доказателства за извършени престъпления и от други лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай