Четвъртък,

Съдят убийците с разчленените трупове

От: Редактор -
323
Съдят убийците с разчленените трупове
A
A
A

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Георги Начев (на 45 г.) и Пламен Шляпашки (на 40 г.) за извършено от тях умишлено двойно убийство в София през 2019 г..

Тогава двамата убиха възрастно семейство - 73-годишния Йордан Атанасов и 71-годишната му съпруга Марияна Атанасова, и хвърлиха части от разчленените им трупове във водоем край Негован.

В обвинителния акт се казва, че преди 15 години Начев се запознал със съпрузите, когато го наели да боядисва апартамента им в столицата. Впоследствие той извършвал цялостен ремонт на всичките им жилища, като през годините успял да спечели доверието им.

В периода 2016 г. -2017 г., по време на ремонтни дейности в столичен хотел, Начев се запознал с Шляпашки и двамата продължили да работят заедно на различни строителни обекти.

В началото на юли 2019 г. Атанасова се срещнала с тях и им разказала за намерението си да постави дограма в имота си на бул. "Витоша". Те приели да извършат услугата и започнали работата. Именно тогава Начев споделил на Шляпашки, че съпрузите разполагат с много пари и предложил или да ги откраднат, или дори да ги убият и да ги взмат.

На 14 юли майсторите отново отишли в жилището, което ремонтирали. Йордан и Марияна си били вкъщи.

Около 12 ч., докато Шляпашки работел на балкона, Начев отишъл при него и му казал: "Действай!". Съучастникът му извадил пистолета, поставил заглушителя, приближил се до жената и стрелял в главата й.

След това застрелял съпруга й с два изстрела.

След като преместили телата на убитите съпрузи в банята, двамата се придвижили с джип "Гранд Чероки" до село Световрачене. Там, от магазин за железарски материали, купили три големи бидона и найлонови чували.

Върнали се в жилището на семейство и започнали да разчленяват труповете, което продължило около 4 часа. Напълнили бидоните и чувалите с трупните останки и дрехите на жертвите и ги натоварили в автомобила, след което почистили апартамента с белина.

Тръгнали в посока Негован. Стигайки до езерото в района, Начев заявил, че мястото е подходящо. Там започнали безразборно да разхвърлят трупните останки от жертвите във водата и тръстиката.

На 17 август обаче, на тръгване от риболов в близост до Негован, мъж забелязал части от човешко тяло и сигнализирал полицията. В хода на разследването била изяснена самоличността на убитите и така постепенно криминалистите стигнали и до извършителите, които по-късно бяха задържани.

От прокуратурата уточняват, че и Начев, и Шляпашки вече са осъждани, като вторият е реабилитиран по право. Освен за убийството, сега той е обвинен и за незаконно държане на оръжие и боеприпаси.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com