Съдят брата на Бербатов за държане на наркотици

Държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение

Съдят брата на Бербатов за държане на наркотици | StandartNews.com

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд Асен Бербатов (на 37 години) и Анна Папучарова (на 29 г.). Двамата са с обвинение за извършено от тях престъпление - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Още от съобщението на Окръжна прокуратура – Благоевград:

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за тяхното разпространение.

Обвиняемият А.Б. живеел с приятелката си А.П. в столичния квартал „Бояна“. Той е осъждан, употребявал и разпространявал наркотични вещества, за което тя знаела и участвала в дейността по пласирането на дрогата.

На 06.03.2020 г. около 12 ч. обвиняемият А.Б. пристигнал с лек автомобил м. „Хонда Сивик“ на паркинга пред магазин „Метро“ в гр. Благоевград. Заедно с него в колата пътувал малолетният му син. Мъжът пазарувал и се върнал в автомобила. След предварителна уговорка по телефон до него спряло МПС м. „БМВ“. През отворения прозорец на шофьорската врата А.Б. подал на водача му 2 топчета, специфично свити в прозрачно фолио. Другият ги взел, като платил на обвиняемия 200 лева. След това А.Б. отпътувал за гр. София.

Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебно производство по случая, е било установено, че продаденото от А.Б. наркотично вещество е кокаин, с общо тегло 1,50 грама.

Вечерта обвиняемите А.Б. и А.П. тръгнали от гр. София за гр. Благоевград. Пътували с лек автомобил м. „Ауди Кю 5“, управляван от жената. В дамската си раничка А.П. носела марихуана. В якето на обвиняемия, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума.

Полицейските служители издирвали обвиняемия А.Б. и заложили патрули на различни места в гр. Благоевград. Около 19,30 ч. лекият автомобил, с който той пътувал, бил засечен на входа на града и спрян за проверка. При извършено претърсване и изземване в колата били открити наркотици – коноп (марихуана), кокаин и екстази. Относно намерените в якето на обвиняемия пари, А.П. заявила, че са на баща й. Същите са били предадени като веществено доказателство с протокол.

В обитавания от обвиняемите апартамент в столицата са били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин.

Предстои делото да продължи в съда, пише блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай