Разпитват учители за самотния бегач

Разпитват учители за самотния бегач | StandartNews.com

Има нещо гнило в 23-минутния крос, смятат профайлъри

Убийството на 16-годишния ученик от софийската Национална търговско-банкова гимназия Георги Игнатов продължава да тъне в мистерия. Въпреки упоритата работа на криминалистите, все още няма задържан за жестокото престъпление. В четвъртък МВР разпространи видео на бягащо момче, за което се смята, че е евентуален свидетел на убийството на Георги. Полицията моли гражданите да подават сигнали за тийнейджъра, който си спечели прозвището "самотния бегач", на тел. 112 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

МВР проверява няколко сигнала, след като в четвъртък разпространи видео на бягащо момче, за което се смята, че е евентуален свидетел на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Това стана ясно от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова в кулоарите на парламента вчера. "Има няколко подадени сигнала, но те проверяват и това изисква време. Но както виждате, колегите работят изключително активно и много по този случай. Обаждат се хора", посочи министърът. От СДВР уточниха, че няма задържан за убийството на 16-годишния ученик от софийската Национална търговско-банкова гимназия.

В четвъртък полицията пусна кадри на момче, свързано с убийството на Георги. Подозрителен младеж е заснет да тича 23 минути по бул. "Драган Цанков" на 2 юни. Това става минути преди виенето на сирените за Деня на Христо Ботев. В същото това време 16-годишният Георги Игнатов

вече лежи прободен на пейка в Борисовата градина

Въпросното тичащо момче изглежда на близка възраст до тази на убития. На кадрите се вижда, че непознатият идва откъм парка на бул. "Драган Цанков" близо до радиото и бяга към старата телевизионна кула, където записът приключва. Впечатление прави, че не спира своя бяг нито за миг, въпреки че не е в спортни одежди. Полицейските профайлъри са на мнение, че момчето не е спортен тип и бягането му по наклона нагоре на 2 юни е необичайно. Подозренията на полицията са, че въпросният бегач е или свидетел, или по определен начин е съпричастен към убийството. На различни снимки се вижда, че той е обут в сини маратонки, светлосини джинси и закопчана догоре кафява блуза, също така носи и раница. На една от снимките

сякаш се вижда и кръв по лицето му

но според МВР вероятно е отблясък и дефект от камерите.
Криминалисти започнаха да посещават гимназии и техникуми в столицата и да показват записите на учители с цел разпознаване на момчето. Всеки преподавател се подписва, ако не е разпознал свой ученик. Продължават да се гледат записи от камери и извън Борисовата градина, за да се стесни кръгът от заподозрени за жестокото убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай