Разпитаха Коцето за дрогата в "Плаза"

Разпитаха Коцето  за дрогата в "Плаза" | StandartNews.com

Фолкпевецът Константин бе разпитван три часа в Столична дирекция на вътрешните работи. Поводът за привикването му бе откритата в дискотеката, на която е собственост, дрога. Певецът се яви пред разследващите заедно с адвоката си.

При полицейска спецакция в неговата дискотека "Плаза" бяха открити наркотици, специално помещение за ползване на дрога, както и парола за достъп. При акцията бяха задържани седем души. В дискотеката беше открита тайна стая, използвана, според полицията, именно за разпространение на дрога. Тя представлява малко помещение, което е с малък стъклен плот и огледало и се намира до мъжката и женската тоалетна. По думите на Константин обаче въпросната стая, нарочена за ВИП будоар, била просто място, на което можеш да се усамотиш, ако искаш, примерно, да говориш по телефона.

"Това е помещение, в което много хора искат да им е по-тихичко, за да поговорят. Аз, когато има концерти, идвам тук, за да поговоря с жена си по телефона", заяви певецът. "Това са абсурдни неща. Наясно сме всички за какво става въпрос", каза още той.

"Аз мога да гарантирам за моя персонал, но не и за това какво правят клиентите на заведението. Повече от 1000 души на вечер минават оттук. Нашата работа е да се погрижим за сигурността, проверяваме за оръжия. Нямам право да бъркам, с извинение, по гащите на нашите клиенти и да правя граждански арести", коментира певецът в тв интервю. Той отрече охраната да иска по 100 лева за влизане в така наречената ВИП стая за дрогиране.

В понеделник специализираният наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на двама от общо седемте задържани - Марио Маринов и Игнат Ханджиев. Те са с повдигнати обвинения за предоставяне на помещение за разпространение на наркотични вещества. Според прокуратурата, Марио Маринов е продавал наркотиците, а Игнат Ханджиев, като управител на заведението, е организирал употребата на наркотиците в специално пригодена стая. Защитата на двамата обаче изтъкна, че въпросната стая е тоалетната на заведението, а откритият наркотик е 0.02 грама кокаин. Адвокатът на Ханджиев посочи, че при ареста му е бил бит от полицията и обвини МВР, че с операцията са докарали инсулт на баща му.

Решението на съда може да се обжалва пред Специализирания апелативен съд.

На излизане от разпита, Коцето обясни, че вече не е сигурен дали зад операцията не стои поръчка. Той допълни, че с Ханджиев се познават от 9 години и му имал пълно доверие. Той бил толкова принципен, че не допускал в заведението дори пушачи.
Операцията е подготвяна два месеца и ударът е насочен към дилъра, а не към заведението, каза директорът на СДВР Младен Маринов.

Дискотеки без да се използват опиати почти няма в България, в целия свят е така, коментира пък диджей Дамян. Той обаче допуска, че акцията може да е "тенденциозно към тази дискотека". "Бизнесът в Студентски град е добър - естествено, че някой трябва да удари друг по някакъв начин", коментира диджеят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай