Разкритие! Кой е престъпникът от Люлин

От софийската прокуратура дадоха подробности

Разкритие! Кой е престъпникът от Люлин | StandartNews.com

Петър Колев е осъден с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за извършени две престъпления – закана за убийство и хулиганство. Заедно с тази присъда има и една по-стара – от 2015 г., за държане на наркотични вещества. Общо присъдата, която трябва да изтърпи, е 3 години и 6 месеца затвор.

"Тъй като той не е намерен на известните адреси, през юни 2020 г. е обявен за общодържавно издирване. През февруари 2020 г. е обявен за издирване с европейска заповед за арест. Той е обявен за издирване с шенгенски идентификационен номер по канала на Интерпол. Още с постановяването на присъдата е наложена мярка забрана да напуска страната", уточни районният прокурор на София Невена Зартова.

От обвинението обясниха как се е стигнало до екшъна в "Люлин". До задържането му се стига, след като на 23 април на излизане от тунела на "Люлин" той не е подал мигач. Полицейските служители са подали сигнал за спиране. 

Петър Колев не се е подчинил и докато се е отдалечавал е ударил таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец. Вследствие на това е нанесена телесна повреда на пешеходеца. "В момента пострадалият се намира в болница, има голяма вероятност да му бъде ампутиран кракът", поясни прокурор Зартова.

Същевременно са събрани данни за адреса, на който Колев пребивава. Там незабавно са пристигнали органите на реда.

Предстои на Колев да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления - причиняване на ПТП с пострадало лице, неизпълнение на полицейско разпореждане и държане на огнестрелно оръжие без разрешително. Към момента няма необходимост от задържане до 72 часа, тъй като предстои незабавното му привеждане в затвора за изпълнение на предишните присъди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай