Разиграват полицията с фалшиви сигнали за убиеца Зайков

Паниката в Костенец расте, подозират че има списък от набелязани жертви

Разиграват полицията с фалшиви сигнали за убиеца Зайков | StandartNews.com

Паниката сред жителите на Костенец расте след като седми ден убиецът на фризьорката Малина Стоян Зайков-Чане е неоткриваем. Истерията стана още по-голяма след като напук на внушителното присъствие на полицаи и барети г вчера беше намерен застрелян братовчед и съсед на Чане. 42-годишният Валентин Петров е убит с ловна пушка, различна от оръжието на убийството на Малина, обясни главният секретар на МВР  Ивайло Иванов.

Въпреки обясненията му, че няма доказателства кой е виновен за смъртта му, местните са убедени, че и втората жертва е дело на бившия затворник Стоян. Засега е ясно, че убиецът на Валентин е влязъл в дома му през прозореца. От него са открити следи на тавана. Не са готови обаче пробите от ДНК експертизата, които да докажат кой е убиецът . Валентин е гръмнат с 12 калибър. Милена е застреляна с 22 калибър.

В Костенец вече вървят слухове, че Чане ими списък от хора, с които иска да си разчисти сметките след като вече има два трупа на сметката си.

Image result for костенец

В същото време стана ясно, че много хора разиграват нарочно с фалшиви сигнали струпаните в Костенец полицаи и барети, към които се присъединиха и антимафиоти. Днес участниците н акцията по издирване на Зайков щурмуваха  с шумозаглушителна граната къща в близкото село Очуша, а след блокираха и училището "Св; св. Кирил и Методий" в града, хвърляйки в паника деца, учители и родители..

"Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен", коментира ситуацията главният секретар на МВР Ивайло Иванов и апелира да се спре с подаването на фалшиви сигнали,

От МВР предупредиха, че Зайков е особено опасен и никой не трябва да се опитва да предприема каквито и да било мерки, ако го види, освен да съобщи в полицията.  Криминалният психолог Тодор Тодоров пък коментира пред bTV, че макар да няма опасност за обикновените хора в Костенец, би посъветвал всички, които са имали лични отношения с беглеца, да се обърнат към разследващите, за да гарантират собственото си оцеляване. Той определи Зайков като асоциален, егоцентричен и страхлив човек, който е загрижен единствено за себе си и собственото си оцеляване.

"Той би могъл да се крие навсякъде, където му е познато на него. Защото такива хора като него мислят само за себе си и постъпват така", обясни експертът. Тодоров допълни, че не се интересува от нищо и от никого. По думите му в подобни случаи е важно издирването да е целенасочено и добре планирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай