Разбиха луксозна нарколаборатория в Тетевенско

Нарколабораторията се намира в луксозен имот в селото, в близост до църквата

Разбиха луксозна нарколаборатория в Тетевенско | StandartNews.com

Модерна нарколаборатория е разкрита в тетевенското село Черни Вит при специализирана операция на Областната дирекция на МВР в Ловеч и районното управление в Тетевен. Това съобщи на място окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков по време на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР - Ловеч, старши комисар Дончо Манов, предават Нова тв и БТА.

Образувано е досъдебно производство за производство с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери. Задържани са двама мъже - единият е криминално проявен.

Нарколабораторията се намира в луксозен имот в селото, в близост до църквата. Тя е шеста поредна, разкрита на територията на областта за последните осем месеца, посочи Вълков.

В една от постройките на територията на имота са намерени високотехнологични съоръжения за производство на марихуана, в друга са открити пакети със сухо вещество, готово за реализация на пазара. Само в един от хладилниците е намерено количество от 10 кг, посочи окръжният прокурор.

Старши комисар Манов уточни, че в една от сградите са открити повече от 590 саксии с растения, а в друга е изградена сушилня. Според него готовата продукция е предназначена за износ, тъй като цената в чужбина е по-висока. Предстои да бъде уточнено цялото намерено количество на наркотичните вещества и негова стойност.

В процеса на разследването ще стане ясно откога действа лабораторията и има ли връзка с разкритите преди това в Ловешка област. За задържаните лица прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай