Разбиха иранска група за прехвърляне на опиат у нас в статуи

Разбиха иранска група за прехвърляне на опиат у нас в статуи | StandartNews.com

Хасково. Разбиха иранска група за прехвърляне на опиат у нас в статуи. На ГКПП Капитан Андреево митничарите откриват в камион с иранска регистрация и шофиран от иранец 4,8 кг. опиум в статуя на конска глава.

Опиатът е разкрит, след като возилото е отклонено за рентгенова проверка, въпреки, че шофьорът представил на проверяващите редовни документи, че превозва 152 гипсови статуи на животни и хора.

В рентгена обаче проверяващите видели нехарактерни уплътнения в една от статуите - конска глава, изработена от полиестер. След като я разчупили извадили от нея нея 9 пакета с тъмнокафяво смолисто вещество, което при полевия наркотест реагира на опиум.

В специализирана операция, проведена от служители на ДАНС на 20 януари в София, при изчакване на получаване на пратката са задържани двама ирански граждани, единият - със статут на постоянно пребиваващ в България.

На едното от лицата и на водача на товарния автомобил са повдигнати обвинения и са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. По случая работи Окръжна прокуратура – Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай