Рапърът Устата подплаши институциите с жалби за тормоз

Той разбуни духовете в съседна РСМ със своята песен „Урок по история на Македония”

Рапърът Устата подплаши институциите с жалби за тормоз | StandartNews.com

Преди дни музикантът Иван Динев, известен като Устата, разбуни духовете в съседна Северна Македония със своята песен „Урок по история на Македония”. Изпълнителят получи стотици съобщения със заплахи за живота му. Вчера рапърът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, информира Нова телевизия.

В сряда Устата е подал сигнал в полицията, но подчерта, че въпросите, които му задали там, били абсурдни. „Затова реших да се обърна към по-висши институции”, каза Динев.

В текста на песента може да се чуят реплики като: “това не е държава, а територия”, “македонският е български диалект”, „малка провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции“ и т.н.

“Преди седмица имах среща с мой учител по история. В разговора стигнахме до тази тема. Когато събрах фактите, които той ми изложи, и които аз съм чел, реших да направя един текст, който не е е срещу, а по-скоро в защита на българската история”, обясни Динев, който споделя, че следи темата от дълго време.

“Много болно ми стана, че Северна Македония гледа на нас като окупатори, при положение че ние сме воювали за тяхната свобода. Обиждат ни, унижават ни. Това е недопустимо”, каза още той.

Рапърът вече уточни, че не е търсил провокация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай