Пуснаха Брендо, но не съвсем

Родните магистрати измениха ареста му, докато лежи в италианска килия

Пуснаха Брендо, но не съвсем | StandartNews.com

София. Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е освободен под домашен арест.

Софийският градски съд взе решение да отмени най-тежката мярка "задържане под стража" с мотив, че опасността соченият за наркобос да се укрие е намаляла, независимо от факта, че има произнесена първоинстанционна присъда от 7,5 години затвор за пране на 2 млн. евро от наркотрафик. Подсъдими с него са бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева, която е жена на убития през 2005 г. Константин Дишлиев, и доведеният му брат Симо Крайчев.

Тримата получиха по три години затвор условно с по 5 години изпитателен срок. В момента присъдите са протестирани от прокуратурата пред Софийския апелативен съд, а също така и обжалвани от подсъдимите. Брендо обаче реално няма да има възможност да се възползва от по-леката мярка, защото е задържан в Италия. През юли съдът в Милано му лепна 20 години затвор за трафик на кокаин от Латинска Америка.

Отделно да бъде оправдан от другите инстанции на италианските съдилища и да се върне у нас, Брендо отново няма да има възможност да използва намалението. Причината е, че Румъния иска екстрадирането му в Букурещ, отново по разследване за пренасяне на дрога през тяхна територия. Северните ни съседи твърдят, че Банев е свързан с канал за дрога от пристанището в Констанца през румънска територия за Западна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай