Съдружникът на ЛиЛана на свобода /ОБНОВЕНА/

Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Лиляна Деянова

Съдружникът на ЛиЛана на свобода /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Лиляна Деянова от задържане под стража в домашен арест.

Тя ще бъде пусната на свобода със система за електронно наблюдение.

От защитата обаче заявиха пред медиите, че ще обжалват определението на съда с искане за отпадане на мярката.

Певицата, съдруужникът й Мартин Димитров и брат й Александър Деянов са обвинени в това, че чрез фирмата "Нованор" са източили средства от европрограми, като са продали един и същи софтуер на няколко фирми.

Съдебното заседание започна с конфликт. Лиляна Деянова и нейният съдружник Мартин Димитров бяха поискали да бъдат снимани и да говорят пред медиите, но защитниците на Димитров – адвокатите Татяна Дончева и Илко Димитров оттеглиха молбите им.

Те поискаха прекратяването на производството спрямо Мартин Димитров, което бе уважено от съда. Следователно мярката за неотклонение на мъжа не беше разглеждана днес. Той се отказа от защитата си от адвокат Хаджигенов.

От защитата на певицата поискаха тя да бъде оставена без мярка за неотклонение, тъй като по техни думи не са налице достатъчно данни, които да доказват извършени престъпления от ЛиЛана. Те посочиха, че обвинението за заплаха е несъстоятелно, тъй като тя не е в състояние да изпълни казаното от нея на длъжностни лица.

От прокуратурата настояха, че доказателствата до този момент говорят за съпричастността на певицата към горепосочените престъпления. Те посочиха, че в момента се изготвят още 13 експертизи, след които ще бъдат повдигнати и вторични престъпления на ЛиЛана.

След изслушване на двете страни по делото, Специализираният наказателен съд постанови, че обществената опасност не предпоставя ЛиЛана да продължи престоя си в ареста.

Съдът заяви, че няма опасност певицата да се укрие или да извърши и друго престъпление. Няма обосновано предположение и за авторство за едното обвинение - заплахи към служители в АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай