Прокуратура поиска доживот за убийството на Женя

Прокуратура поиска доживот за  убийството на Женя | StandartNews.com

Варна. Прокуратурата поиска доживотни присъди за обвинените за убийството на 21-годишната Женя Тодорова от Варна.

Във Варненския окръжен съд  текат пледоариите на прокуратурата и адвокатите по делото. В продължение на 50 минути прокуратурата излагаше становището си относно тежкото престъпление. По отношение на Петър Ангелов прокурорът по делото заяви, че исканата присъда е доживотен затвор. Единствената причина да не се поиска доживотен без право на замяна е това, че той е млад и все още има време да се поправи.

За Светла Тодорова бе поискано най-тежкото наказание доживотна присъда без право на замяна. Причината за исканото по-високо наказание е това, че когато е поръчвала убийството на племенницата си, Светла е осъзнавала, че Женя е единствена дъщеря на своите родители, но въпреки това тя не се е спряла да поръча нейното ликвидиране.

Очаква се присъдата да бъде оповестена в понеделник.

Петър Ангелов е убил Женя Тодорова, за да се хареса на майката на своята интимна приятелка Даниела Тодорова, стана ясно от прочетените днес показания на Петър Ангелов, дадени на 28 септември 2012 година, непосредствено след жестокото престъпление. От показанията, които физическият убиец разреши да се изчетат пред съда, стана ясно още, че всъщност Ангелов не е убил момичето заради пари, а от любов към приятелката си. Замислянето на убийството всъщност е изцяло дело на лелята на Женя Светла Тодорова, която няколко дни по-рано предложила на Петър да убие Женя, защото „мразела нея, родителите й и искала да вземе всичко”. Светла попитала дали Петър е съгласен да извърши убийството и колко пари ще иска за това. Петър, без да се замисли, казал, че е готов да я убие срещу 2000 лева. Светла се съгласила да плати сумата за убийството на единствената си племенница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай